E-R: 12:00-15:00

Järgmine röst: 07.10

Helista meile:  +372 559 312 88

Ventus kohvi röstikoda

Vormista tellimus
Ostukorv
00€

Ostukorv

Guatemala Antigua SHB

8.15€
15.30€
28.60€
Guatemala Antigua SHB
Valmistamisviis
Röstimise tase
Hele röst
Kohaletoimetamine
Röstime kohviube kolm korda nädalas ja toimetame kohale kogu Eesti piires

Araabika: Caturra, Pacas

Regioon: Antigua

Taimede kasvamise kõrgus merepinnast: 1800 m

Töötlusviis: Märgmenetlus (washed coffee)

SCA score: 83


 Guatemala kohv on õigustatult üks parema mainega kohve kogu maailmas. Kohvi eksport moodustab 30% riigi ekspordist.

 

Jesuiidid tõid kohvipuud riiki 1750. aastal, kuid toorkohvi masstootmist alustasid alles XIX sajandi lõpus saksa asunikud. Tänapäeval on kohviäri koondunud riigi kaheksasse suuremasse piirkonda.

 

Rohelisel Guatemala kohvil on SHB märgistus, mis tähendab „väga tugev teraˮ ja on Guatemalas kohvi kõrgeim kategooria.

 

Antigua-Guatemala või La Antigua on väike piirkond, mis asub samanimelise vana koloniaalpealinna lähedal. See on kõige kuulsam toorkohvi kasvatamise ja tootmise piirkond Guatemalas, mis asub 1500 m kõrgusel merepinnast. Sellise tootmise järele on kõrge nõudlus kohalikul tasemel ning seetõttu võtsid kohalikud talunikud kasvuala gurmeekohvi turustamiseks kasutusele kaubamärgi „Antiguaˮ. Enamasti on Guatemala kohv maailmaturul müügil siiski Guatemala kohvi nimetuse all.

 


 

Guatemalas kasvab kohaliku omapärana 98% kohvipuudest varjus, et õrnad puud peaksid vastu intensiivsele ultraviolettkiirgusele, tormituultele ja suurele veetaseme tõusule. Kohvipuudega kõrvuti kasvavad tugevad grevillead ja muud troopilised taimed, mille lehestiku varjus küpseb Guatemala kohv. Kõige levinum Guatemala araabika kohv on typica, kuid muudest sortidest kasvatatakse ka Bourbon Cautanot, Katurrat, Pashat, Heishat, Maragozhipi jt. Kohvi kasvatatakse sageli teiste kõrgemate puude varjus ökoloogiliselt puhaste meetoditega.

 


 

Just siin on loodus loonud ideaalsed kasvutingimused kõrge kvaliteediga kohvi kasvatamiseks. Tänu vulkaanilisele pinnasele maitseb Guatemala kohv vürtsikalt ja on kergelt suitsuse noodiga.

 

Ubasid töödeldakse märgtöötlemise meetodil.

Valmistamisviis
Röstimise tase
Hele röst

Guatemala Antigua SHB

Alates esimesest lonksust on see kohv selge maitsega. Väga pehme ja samal ajal ka täidlase, kergelt hapuka maitsega. Järelmaitses on tunda punast greipi.

8.15€
Kohaletoimetamine
Röstime kohviube kolm korda nädalas ja toimetame kohale kogu Eesti piires

Araabika: Caturra, Pacas

Regioon: Antigua

Taimede kasvamise kõrgus merepinnast: 1800 m

Töötlusviis: Märgmenetlus (washed coffee)

SCA score: 83


 Guatemala kohv on õigustatult üks parema mainega kohve kogu maailmas. Kohvi eksport moodustab 30% riigi ekspordist.

 

Jesuiidid tõid kohvipuud riiki 1750. aastal, kuid toorkohvi masstootmist alustasid alles XIX sajandi lõpus saksa asunikud. Tänapäeval on kohviäri koondunud riigi kaheksasse suuremasse piirkonda.

 

Rohelisel Guatemala kohvil on SHB märgistus, mis tähendab „väga tugev teraˮ ja on Guatemalas kohvi kõrgeim kategooria.

 

Antigua-Guatemala või La Antigua on väike piirkond, mis asub samanimelise vana koloniaalpealinna lähedal. See on kõige kuulsam toorkohvi kasvatamise ja tootmise piirkond Guatemalas, mis asub 1500 m kõrgusel merepinnast. Sellise tootmise järele on kõrge nõudlus kohalikul tasemel ning seetõttu võtsid kohalikud talunikud kasvuala gurmeekohvi turustamiseks kasutusele kaubamärgi „Antiguaˮ. Enamasti on Guatemala kohv maailmaturul müügil siiski Guatemala kohvi nimetuse all.

 


 

Guatemalas kasvab kohaliku omapärana 98% kohvipuudest varjus, et õrnad puud peaksid vastu intensiivsele ultraviolettkiirgusele, tormituultele ja suurele veetaseme tõusule. Kohvipuudega kõrvuti kasvavad tugevad grevillead ja muud troopilised taimed, mille lehestiku varjus küpseb Guatemala kohv. Kõige levinum Guatemala araabika kohv on typica, kuid muudest sortidest kasvatatakse ka Bourbon Cautanot, Katurrat, Pashat, Heishat, Maragozhipi jt. Kohvi kasvatatakse sageli teiste kõrgemate puude varjus ökoloogiliselt puhaste meetoditega.

 


 

Just siin on loodus loonud ideaalsed kasvutingimused kõrge kvaliteediga kohvi kasvatamiseks. Tänu vulkaanilisele pinnasele maitseb Guatemala kohv vürtsikalt ja on kergelt suitsuse noodiga.

 

Ubasid töödeldakse märgtöötlemise meetodil.