E-R: 12:00-15:00

Järgmine röst: 10.02

Helista meile:  +372 559 312 88

Ventus kohvi röstikoda

Vormista tellimus
Ostukorv
00€

Ostukorv

Jahvatusaste

Jahvatusaste

Kallid kohviarmastajad,


Eelmises postituses oli juttu kohvi ekstraheerimisest ja üks tähtsamatest faktorites, mis mõjutab kohvi eksraheerimist on jahvatusaste ja selle ühtsus.


Õige jahvatusaste – üks hea kohvitassi saladustest. Ei ole olemas universaalset astet. Iga valmistamisviis nõuab teatud jahvatusastet. Liiga peen jahvatus: kohvi üle ekstraheeriminine, mille tulemusena on kohv liiga mõru. Vastupidisel juhul, kui jahvatus on liiga jäme, siis enamus aroomi ja maitse komponendid ei lahustu korralikult kohi sisse, mille tulemusena on kohvi ilmetu ja kahvatu. Jahvatatud kohv kaotab kiirelt oma omadusi võrreldes ubadega, selle jaoks on üks läbipaistev reegel: kohvi tuleb jahvatada vahetult enne kohvi valmistamist. Sellepärast öeldakse tavaliselt: „Jahvatatud kohv elab ühe tunni“.




Ühtlane jahvatus on sama tähtis kui õige jahvatusaste. Ebaühtlane jahvatus on segu peenest ja jämedast kohvist. Osad kohvi osakesi lahustub liialt palju, aga teised ei lahustu piisavalt. Tulemusena ei saavuta te oodatud maitset.


Kasutage meie tabelit jahvatusastme valimiseks iga valmistamisviisi kohta. Ärgem unustagem, et ainult värskelt röstitud kohvi kingib teile tõelise maitse ja aroomi.

Posted by kohviröstija