E-R: 12:00-15:00

Järgmine röst: 13.01

Helista meile:  +372 559 312 88

Ventus kohvi röstikoda

Vormista tellimus
Ostukorv
00€

Ostukorv

Kuidas Õigesti valmistada kohvi presskannus ?

Kuidas Õigesti valmistada kohvi presskannus ?

Üks kõige kergematest ja mugavamatest kohvi valmistamise viisidest. Antud presskann võib leiduda pea igas kodus. French press abil saate valmistada maitserikast ja aromaatset jooki. Vaatame, kuidas saada sellest maksimumi.


Ajalugu


Üllatav, kuid presskann leiutati selle praeguses välimuses suhteliselt hiljuti. Fench pressile sarnased presskannud ilmusid juba 1840-ndatel aastatel, kuid sellisele tehnoloogiale ei olnud ette nähtud filtreid, mis ei laseks jahvatatud kohvi läbi. 1900. aastateks ilmus poelettidele ja osutus populaarseks esimene presskann nimega „Cafeolette“. 30-ndatel aastatel arendas itaallane perenimega Calliman kolvi kohvimasinat (french press ehk presskann), kuid selle seeriatootmisega kaubamärgi „Chambord“ all hakkas tegelema prantsuse firma „Melior“ (kohvimasin sai oma nime tootjariigi järgi)


Kolm soovitust, enne valmistamist:


  1. Maksimaalse aroomi ja maitserikka kohvi saavutamiseks kasutage kindlasti vaid värskelt röstitud ja värskelt jahvatatud kohvi.
  2. Õige jahvatusaste on üks tähtsamatest kvaliteetse joogi saavutamise teguritest. Jahvatus peab olema jäme, kristallsuhkru sarnane. Kasutage ainult veskikividega kohviveskit.
  3. Ideaalne kohvi keetmise aega peaks olema 4-4,5 minutit.





Meil läheb vaja:


  • Värske kohv
  • Veekeetja
  • Köögikaalud
  • French press(presskann)
  • Kell või taimer

#1Ideaalne suhe on 6-7 grammi kohvi 100 milliliitri vee kohta. Seega 300 milliliitri kohta läheb vaja 21 grammi kohvi


#2Pange vesi keema. Oodake, kuni vesi lõpetab keemise. Ideaalne temperatuur on 93-95°C


#3Jahvatustase peab olema jäme, kristallsuhkrule sarnane. Kasutage ainult veskikividega kohviveskit. Ainult ühtlaselt jahvatatud kohvi võib anda ühtlast ja ühesugust ekstrakti


#4Pange kohv presskannu


#5Kallake kuuma vett presskannu, kuid umbes poole kannu ulatuses. Kallates koheselt terve kannu täis ei jõua kohvi koheselt vett endasse imendada. Paneme taimeri tööle


#6Umbes 2 minuti möödumisel segame kohvi lusikaga ja see järel kallame kuuma vett juurde kuni kann on täis. Seda me teeme selle pärast, et värskelt röstitud kohvi eraldab aktiivselt CO2 ja kohv võib üle ajada, kui kann koheselt täis kallata


#7Veel 2 minuti möödumisel (kokku 4 minutit) pressige kolb põhjani välja


Kindlasti kallake värskelt valmistatud jook muu nõu sisse, et peatada ekstraheerimist.


Kasutage ainult värskelt röstitud kohviube! Head nautimist!


DIMA kohviröstija  

Posted by kohviröstija