Hapu kohv? Milline näeb? Kohv - vaata eelkõige troopilises kliimas kasvav mari. Nagu kõigile troopilistele viljadele kohta araabikale omane hapukas maitse. Mida kõrgemal kohv kasvab, seda suurem on hapukuse intensiivsus. Kogu maailmas hinnatakse kõrgemal mägedes kasvavat kohvi kõige Enam lihtsalt hapukuse tõttu.Tuleb välja, et hapu kohv on parem, kui hapuka maitseta kohv? Ei. Parim on kohv, mis Teile kõige enam meeldib. Kuid lihtsalt hapukus muudab maitset rikkamaks, eredamaks ja värskemaks. Lihtsalt hapukuse liigi järgi eristame ühte tüüpi araabikat teisest. Hapukust on kolme liiki: ..
Kohvisorte valikus rohkem kui tähestikus tõhti
Kohvi aroom… Just sellest algab meie tutvumine selle suurepärase joogiga. Ahvatlev, tugev, peadpööritavalt magus, kergesti äratuntav ja veidi erinev iga sordi puhul (vt meie artiklit "Kohvisordid – igaüks oma kohale") — see on kohvi aroom, just niisugune, millega me oleme harjunud.
Öko,nagu ka orgaaniline – milles on vahe?
Kohvi aroom… Just sellest algab meie tutvumine selle suurepärase joogiga. Ahvatlev, tugev, peadpööritavalt magus, kergesti äratuntav ja veidi erinev iga sordi puhul (vt meie artiklit "Kohvisordid – igaüks oma kohale") — see on kohvi aroom, just niisugune, millega me oleme harjunud.
Mis on kohvi saladus?
Meile on väga meeldiv, et meie klientidel üle kogu Eesti on võimalus teha tellimusi otse kodust ja saada teatud kuupäevaks kätte kvaliteetset värskelt röstitud kohvi.
Mis on "extraho"?
Kallid kohvijoojad, selles postituses tuleb juttu kohvi keetmisajast ja kohvi ekstraheerimisest (ekstraktsioonist).
Mis on kohvi "happelisus"?
Ma olen kindel, et paljudel teist on tekkinud küsimusi nagu "Miks just veini hapukus?" ja "Kust tuleb greibi hapukus kohvis?". Hiljuti sattusime artikli peale, mis kirjeldas erinevate happelisuste mõju kohvi maitsele. Arvasime, et see võib teie jaoks olla huvitav ning tõkisime selle artikli ka eesti keelde.
Ilusat lugemist
Kus ja milles hoida kohvi?
Kuidas õigesti hoida ja säilitada kohvi? Mille sees? Kus? Mis temperatuuril? Need küsimused ei anna rahu paljudele kohvi hindajatele üle kogu maailma. Iga üks meist tahab, et kohvi jääks võimalikult kauaks oma tippvormi.Vastuseid otsides me pöördume raamatute poole, foorumite, küsime nõu tuttavatelt ,ja kui veab, siis küsime ka kohvi ekspertitelt nõu. Kahjuksinformatsioon, mida võime saada, võib olla tegelikusele vastupidine ja jäetakse palju ruumi oletamisele.Selles blogis üritame saada „i” tähele punkti peale. Pärast suure hulga informatsiooni analüüsimist, mille saime enamasti internetis in..