E-R: 9:00-17:00

Järgmine röst: 24.10

Helista meile:  +372 5344 2264

Ventus kohvi röstikoda

Vormista tellimus
Ostukorv
00€

Ostukorv

Hapu kohv? Milline see on?

Hapu kohv? Milline see on?

Hapu kohv? Milline näeb?

Kohv - vaata eelkõige troopilises kliimas kasvav mari. Nagu kõigile troopilistele viljadele kohta araabikale omane hapukas maitse. Mida kõrgemal kohv kasvab, seda suurem on hapukuse intensiivsus. Kogu maailmas hinnatakse kõrgemal mägedes kasvavat kohvi kõige Enam lihtsalt hapukuse tõttu.Tuleb välja, et hapu kohv on parem, kui hapuka maitseta kohv? Ei. Parim on kohv, mis Teile kõige enam meeldib. Kuid lihtsalt hapukus muudab maitset rikkamaks, eredamaks ja värskemaks. Lihtsalt hapukuse liigi järgi eristame ühte tüüpi araabikat teisest. Hapukust on kolme liiki:

• lillemaitseline
• kakaomaitseline
• tsitruselise maitsega
     


Kuidas aga on robustaga? Robustal ei ole kunagi hapukust. Kuigi maailmas olemas Specialty robusta, mis on hapuka kõrvalmaitsega. Igal reeglil on erand, mis kinnitab reeglit. Kogu araabika sort on  hapukas. Sellegipoolest avaldub hapukus IGAS sordis erinevalt, näiteks kõige vähem happelisemateks sortideks osutuvad Monsoon Malabar, Mõned Indoneesia ja Brasiilia araabika sort. Nepal,kuulub kõige happelisemate hulka  - Näiteks Etioopia, Keenia samuti.

Kohvi happesus on otseselt sõltuv röstimisastmest. Mida tumedam on röstimisaste, Seda Suurem on Temperatuuri mõju kohviubadele, Seda vähem on maitses hapukust. Ja vastupidi, Mida heledam on röstimine, Seda Rohkem TULEB hapukus esile. Just röstimise ajal loome alati maitsete tasakaalu - selleks, et hapukus alati täiendaks, kaunistaks ja muudaks maitse eredamaks vastavalt sordile millega on parasjagu tegemist .
Kohvimaailm on väga rikas. Hapu kohv - nagu näiteks sidruni mahla lisamine kohvisse tõesti pole maitsev. Aga hapuka maitsega kohv, Mis annab joogile värskuse, muudab TEIE kohvi alati tõeliselt huvitavaks. Avastage Enda Jaoks uus kohvimaailm ja olgu sellel alati õige ,naturaalne marjade hapukus.