Kenya AA Masai
10.20€
19.40€
36.70€
Ostukorv on tühi!
* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult
Araabika: kent, Bourbon, SL28
Regioon: Masai
SCA score 85
Taimede kasvamise kõrgus merepinnast: 1600 m
Töötlusviis: Märgmenetlus (washed coffee)
Keenia kohv on vaieldamatult klassikaline Aafrika kohv. Esimesed istandused loodi sinna suhteliselt hiljuti, XIX sajandi lõpus leidsid Euroopa misjonärid, et Keenias on head looduslikud tingimused kohvi kasvatamiseks. Nii kohvijoomise kultuur kui ka selle tootmine levisid kiirelt üle kogu maa nii sinnarännanud töösturite kui ka kohalike hulgas.
Riigis on hoolikalt valitud ja selge kohvi liigitamise süsteem.
Keenia AA – kõrgeima kvaliteediga kategooria 10−12 kategooria hulgas, mida kohvioksjonitel kasutatakse.
Keenia E (elevandi klass) – mittestandardne, kuid kõrge kategooria Keenia kohv. Siia kategooriasse kuuluvad kõige suuremate ubadega kohvisordid. (E kategooria alamkategooria AA kohvioa 2 poolt moodustavad ühtse terviku, kuid töötlemisel need pooled eralduvad üksteisest ja poolte ühenduskohale jääb nähtavale iseloomulik „silm“.)
Keenia PB (Peaberry) – on teine Keenia kõrge kvaliteediga kohv. Sellesse kategooriasse kuulub eriline kohvisort, millel oad ei koosne tavapärasest kahest „poolikust“, vaid uba on üks suurem tervik.
Keenia AB − kõrge kategooria Keenia kohv, mis on segu A- ja B-kategooria ubadest. Oad ei ole defektsed, kuid võivad olla erineva suurusega.
Keskmine kohvitoodang aastas (kõik kategooriad) on u 800 000 kotti, mis muudab Keenia üheks suuremaks araabika kohvi tootjaks Aafrikas. Peamised Keenia kohvi importijad on Euroopa Liidu põhjaosa riigid (Saksamaa, Rootsi, Soome), kus tarbijad on harjunud Keenia kohvile iseloomuliku hapuka maitsega.
Õrn küpsenud sõstra ja jõhvika hapukuse ja maheda leivase järelmaitsega. Kvaliteetne Keenia kohv on väga tasakaalustatud. See sisaldab peaaegu kõiki positiivseid maitseomadusi, mis on omased heale araabika kohvile.
* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult
Araabika: kent, Bourbon, SL28
Regioon: Masai
SCA score 85
Taimede kasvamise kõrgus merepinnast: 1600 m
Töötlusviis: Märgmenetlus (washed coffee)
Keenia kohv on vaieldamatult klassikaline Aafrika kohv. Esimesed istandused loodi sinna suhteliselt hiljuti, XIX sajandi lõpus leidsid Euroopa misjonärid, et Keenias on head looduslikud tingimused kohvi kasvatamiseks. Nii kohvijoomise kultuur kui ka selle tootmine levisid kiirelt üle kogu maa nii sinnarännanud töösturite kui ka kohalike hulgas.
Riigis on hoolikalt valitud ja selge kohvi liigitamise süsteem.
Keenia AA – kõrgeima kvaliteediga kategooria 10−12 kategooria hulgas, mida kohvioksjonitel kasutatakse.
Keenia E (elevandi klass) – mittestandardne, kuid kõrge kategooria Keenia kohv. Siia kategooriasse kuuluvad kõige suuremate ubadega kohvisordid. (E kategooria alamkategooria AA kohvioa 2 poolt moodustavad ühtse terviku, kuid töötlemisel need pooled eralduvad üksteisest ja poolte ühenduskohale jääb nähtavale iseloomulik „silm“.)
Keenia PB (Peaberry) – on teine Keenia kõrge kvaliteediga kohv. Sellesse kategooriasse kuulub eriline kohvisort, millel oad ei koosne tavapärasest kahest „poolikust“, vaid uba on üks suurem tervik.
Keenia AB − kõrge kategooria Keenia kohv, mis on segu A- ja B-kategooria ubadest. Oad ei ole defektsed, kuid võivad olla erineva suurusega.
Keskmine kohvitoodang aastas (kõik kategooriad) on u 800 000 kotti, mis muudab Keenia üheks suuremaks araabika kohvi tootjaks Aafrikas. Peamised Keenia kohvi importijad on Euroopa Liidu põhjaosa riigid (Saksamaa, Rootsi, Soome), kus tarbijad on harjunud Keenia kohvile iseloomuliku hapuka maitsega.