E-R: 9:00-17:00

Järgmine röst: 17.12

Helista meile:  +372 5344 2264

Ventus kohvi röstikoda

Vormista tellimus
Ostukorv
00€

Ostukorv

Colombia Excelso

6€
11€
20€
Colombia Excelso
50
Hapukus
15
Külluslikkus
70
Mõrusus
30
Maitse tugevus

* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult

 
Valmistamisviis
Röstimise tase
Keskmine röst
Kohaletoimetamine
Tellides 35€ eest on kohaletoimetamine tasuta.
Seda kohvi röstime tarne päeval! Kui Teile ei peaks see sort maitsma – saadame teile tasuta mistahes muu sordi või tagastame Teile raha!

Regioon: Lõuna-Ameerika



Täidlane keha ja suur magusus, mahe puuviljamaitse ja veidike punase veini meeldivat hapukust. See on kange, suurepäraselt tasakaalustatud kohv, millel on kerge leiva järelmaitse.

 

Colombia on maailma suuruselt teine kohvitootja ning kõige suurem märgmenetlusega valmistatud kohvi ja araabika tootja. Riik on hästi tuntud oma kvaliteetse kohvi poolest. Üle poole ekspordist läheb USAsse. Colombia ekspordib umbes 12,5 miljonit kotti aastas, sisetarbimine on aga umbes 2 miljonit kotti.

 

Colombia araabikat kasvatatakse Andide eelmäestikus Kordiljeeride nõlvadel 1000–2000 m kõrgusel merepinnast. Colombia Excelso – see on istanduse kohvi monosort, millele on iseloomulikud eriti suured oad ja keeruline maitsebukett.

 

Termin „Excelso“ tähistab Colombiast eksporditavat kohvi, see ei ole seotud mitmekesisuse ega sortide segamisvahekordadega. EP (European Preparation) tähendab, et toored oad sorditakse käsitsi, et eemaldada kõik vigased oad ja kõrvalised materjalid. Excelso kohvioad on suured. Colombia kohv sorditakse enne teele saatmist ubade suuruse järgi. Supremo ja Excelso kohvioad võivad olla korjatud samalt põõsalt, kuid need sorditakse suuruse järgi. Kõige rohkem eksporditakse Excelsot.

 

Vilju töödeldakse jaheda meetodiga, mille käigus eemaldatakse viljaliha ubadest vee abil. Pärast seda on valmis jook mahedam ja pehmem, kuid selle aroom on samavõrd küllastunud. Sellel sordil on eriti varjundirikas hapusus, keskmise tihedusega valitud maitse, ere maitsebukett ning puhas ja magus järelmaitse.

Valmistamisviis
Röstimise tase
Keskmine röst

Colombia Excelso

Täidlane keha ja suur magusus, mahe puuviljamaitse ja veidike punase veini meeldivat hapukust. See on kange, suurepäraselt tasakaalustatud kohv, millel on kerge leiva järelmaitse.

50
Hapukus
15
Külluslikkus
70
Mõrusus
30
Maitse tugevus

* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult

6.00€
Kohaletoimetamine
Tellides 35€ eest on kohaletoimetamine tasuta.
Seda kohvi röstime tarne päeval! Kui Teile ei peaks see sort maitsma – saadame teile tasuta mistahes muu sordi või tagastame Teile raha!

Regioon: Lõuna-Ameerika



Täidlane keha ja suur magusus, mahe puuviljamaitse ja veidike punase veini meeldivat hapukust. See on kange, suurepäraselt tasakaalustatud kohv, millel on kerge leiva järelmaitse.

 

Colombia on maailma suuruselt teine kohvitootja ning kõige suurem märgmenetlusega valmistatud kohvi ja araabika tootja. Riik on hästi tuntud oma kvaliteetse kohvi poolest. Üle poole ekspordist läheb USAsse. Colombia ekspordib umbes 12,5 miljonit kotti aastas, sisetarbimine on aga umbes 2 miljonit kotti.

 

Colombia araabikat kasvatatakse Andide eelmäestikus Kordiljeeride nõlvadel 1000–2000 m kõrgusel merepinnast. Colombia Excelso – see on istanduse kohvi monosort, millele on iseloomulikud eriti suured oad ja keeruline maitsebukett.

 

Termin „Excelso“ tähistab Colombiast eksporditavat kohvi, see ei ole seotud mitmekesisuse ega sortide segamisvahekordadega. EP (European Preparation) tähendab, et toored oad sorditakse käsitsi, et eemaldada kõik vigased oad ja kõrvalised materjalid. Excelso kohvioad on suured. Colombia kohv sorditakse enne teele saatmist ubade suuruse järgi. Supremo ja Excelso kohvioad võivad olla korjatud samalt põõsalt, kuid need sorditakse suuruse järgi. Kõige rohkem eksporditakse Excelsot.

 

Vilju töödeldakse jaheda meetodiga, mille käigus eemaldatakse viljaliha ubadest vee abil. Pärast seda on valmis jook mahedam ja pehmem, kuid selle aroom on samavõrd küllastunud. Sellel sordil on eriti varjundirikas hapusus, keskmise tihedusega valitud maitse, ere maitsebukett ning puhas ja magus järelmaitse.