CUBA
11.70€
22€
40€
Ostukorv on tühi!
* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult
Regioon: Sierra Maestra
Kõrgus: Merepinnast 1000-1700
Sort: Typica
Saaduste aeg:Juuli-Veebruar
Töötlemise viis: Pestud
SCA score: 84
Esimene
kohvikasvandus Kuubal oli asutatud juba 1748. aastal,mil toimus kohvipuude importimine
naaberriikidest.
Tänu Prantsuse
elanikkonnale saavutas kohv 1789. aastal tohutu populaarsuse ja
tunnustuse.Selle tulemusena olid asutatud väga edukad kasvandused Kuuba lõuna
piirkonnas.
Arabica- on
põhiline sort kohvi mida kasvatatakse Kuubal. Rohkem kui 80% toodetud kohvi pärineb mägistelt aladelt.
Põhja piirkond on võrdlemisi kuivem, kus kasvab tuntud kohv kvaliteediga „Altura“.
19.sajandi
alguses oli Kuuba oma aromaatsete ubade eksportimisel maailmaliidrite seas.
Modernne ning
kohalik toodant hõlmab riigi Lääne-ja Kesk piirkonda ning võimalusel mägistel
aladel paiknedes. Kasvatamise-ja korjandusega tegelevad enamasti kohalikud perefarmid.
Nende toodangut ostab riigiorgan, mis tegeleb toote välisturule saamisega. Oad
mis lähevad eksportkaubaks läbivad mitu kontrolli taset milles loetakse toodet
praagiks kui ta ei vasta ühele kolmest kvaliteedi normist. Alles siis sorteeritakse kõik partiid paikka,mis
hilisemal ajal lähevad maailmaturule.
Niiske kliima,ookeani
tuulte mõju ning pinnase koostised annavad kohviarmastajatele võimaluse nautida
tugevat jooki,milles pole praktiliselt ühtegi hapukat maitsenooti. Kuuba kohvil
on juures šokolaadi,tubaka-ja pähklite noote, kvaliteet ning küllus on niivõrd omapärane
ka tema pipra nootide tõttu. Need maitsenoodid võivad olla kas vähem-või rohkem
esiletoodud, sõltuvalt partiist. Ükski sort ei ole teise moodi oma mitmekülgsuse
tõttu.
šokolaadi,tubaka-ja pähklite noote, kvaliteet ning küllus on niivõrd omapärane ka tema pipra nootide tõttu
* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult
Regioon: Sierra Maestra
Kõrgus: Merepinnast 1000-1700
Sort: Typica
Saaduste aeg:Juuli-Veebruar
Töötlemise viis: Pestud
SCA score: 84
Esimene
kohvikasvandus Kuubal oli asutatud juba 1748. aastal,mil toimus kohvipuude importimine
naaberriikidest.
Tänu Prantsuse
elanikkonnale saavutas kohv 1789. aastal tohutu populaarsuse ja
tunnustuse.Selle tulemusena olid asutatud väga edukad kasvandused Kuuba lõuna
piirkonnas.
Arabica- on
põhiline sort kohvi mida kasvatatakse Kuubal. Rohkem kui 80% toodetud kohvi pärineb mägistelt aladelt.
Põhja piirkond on võrdlemisi kuivem, kus kasvab tuntud kohv kvaliteediga „Altura“.
19.sajandi
alguses oli Kuuba oma aromaatsete ubade eksportimisel maailmaliidrite seas.
Modernne ning
kohalik toodant hõlmab riigi Lääne-ja Kesk piirkonda ning võimalusel mägistel
aladel paiknedes. Kasvatamise-ja korjandusega tegelevad enamasti kohalikud perefarmid.
Nende toodangut ostab riigiorgan, mis tegeleb toote välisturule saamisega. Oad
mis lähevad eksportkaubaks läbivad mitu kontrolli taset milles loetakse toodet
praagiks kui ta ei vasta ühele kolmest kvaliteedi normist. Alles siis sorteeritakse kõik partiid paikka,mis
hilisemal ajal lähevad maailmaturule.
Niiske kliima,ookeani
tuulte mõju ning pinnase koostised annavad kohviarmastajatele võimaluse nautida
tugevat jooki,milles pole praktiliselt ühtegi hapukat maitsenooti. Kuuba kohvil
on juures šokolaadi,tubaka-ja pähklite noote, kvaliteet ning küllus on niivõrd omapärane
ka tema pipra nootide tõttu. Need maitsenoodid võivad olla kas vähem-või rohkem
esiletoodud, sõltuvalt partiist. Ükski sort ei ole teise moodi oma mitmekülgsuse
tõttu.