E-R: 12:00-15:00

Järgmine röst: 15.01

Helista meile:  +372 559 312 88

Ventus kohvi röstikoda

Vormista tellimus
Ostukorv
00€

Ostukorv

CUBA

11.70€
22€
40€
CUBA
35
Hapukus
15
Külluslikkus
70
Mõrusus
60
Maitse tugevus

* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult

 
Valmistamisviis
Röstimise tase
Keskmine röst
Kohaletoimetamine
Röstime kohviube kolm korda nädalas ja toimetame kohale kogu Eesti piires

Regioon: Sierra Maestra

Kõrgus: Merepinnast 1000-1700

Sort: Typica

Saaduste aeg:Juuli-Veebruar

Töötlemise viis: Pestud

SCA score: 84



Esimene kohvikasvandus Kuubal oli asutatud juba 1748. aastal,mil toimus kohvipuude importimine naaberriikidest.

Tänu Prantsuse elanikkonnale saavutas kohv 1789. aastal tohutu populaarsuse ja tunnustuse.Selle tulemusena olid asutatud väga edukad kasvandused Kuuba lõuna piirkonnas.

Arabica- on põhiline sort kohvi mida kasvatatakse Kuubal. Rohkem kui 80%  toodetud kohvi pärineb mägistelt aladelt. Põhja piirkond on võrdlemisi kuivem, kus kasvab tuntud kohv kvaliteediga „Altura“.

19.sajandi alguses oli Kuuba oma aromaatsete ubade eksportimisel maailmaliidrite seas.

Modernne ning kohalik toodant hõlmab riigi Lääne-ja Kesk piirkonda ning võimalusel mägistel aladel paiknedes. Kasvatamise-ja korjandusega tegelevad enamasti kohalikud perefarmid. Nende toodangut ostab riigiorgan, mis tegeleb toote välisturule saamisega. Oad mis lähevad eksportkaubaks läbivad mitu kontrolli taset milles loetakse toodet praagiks kui ta ei vasta ühele kolmest kvaliteedi normist.  Alles siis sorteeritakse kõik partiid paikka,mis hilisemal ajal lähevad maailmaturule.

Niiske kliima,ookeani tuulte mõju ning pinnase koostised annavad kohviarmastajatele võimaluse nautida tugevat jooki,milles pole praktiliselt ühtegi hapukat maitsenooti. Kuuba kohvil on juures šokolaadi,tubaka-ja pähklite noote, kvaliteet ning küllus on niivõrd omapärane ka tema pipra nootide tõttu. Need maitsenoodid võivad olla kas vähem-või rohkem esiletoodud, sõltuvalt partiist. Ükski sort ei ole teise moodi oma mitmekülgsuse tõttu.

 

Valmistamisviis
Röstimise tase
Keskmine röst

CUBA

šokolaadi,tubaka-ja pähklite noote, kvaliteet ning küllus on niivõrd omapärane ka tema pipra nootide tõttu

35
Hapukus
15
Külluslikkus
70
Mõrusus
60
Maitse tugevus

* Kõiki väärtusi arvestatakse tinglikult

11.70€
Kohaletoimetamine
Röstime kohviube kolm korda nädalas ja toimetame kohale kogu Eesti piires

Regioon: Sierra Maestra

Kõrgus: Merepinnast 1000-1700

Sort: Typica

Saaduste aeg:Juuli-Veebruar

Töötlemise viis: Pestud

SCA score: 84



Esimene kohvikasvandus Kuubal oli asutatud juba 1748. aastal,mil toimus kohvipuude importimine naaberriikidest.

Tänu Prantsuse elanikkonnale saavutas kohv 1789. aastal tohutu populaarsuse ja tunnustuse.Selle tulemusena olid asutatud väga edukad kasvandused Kuuba lõuna piirkonnas.

Arabica- on põhiline sort kohvi mida kasvatatakse Kuubal. Rohkem kui 80%  toodetud kohvi pärineb mägistelt aladelt. Põhja piirkond on võrdlemisi kuivem, kus kasvab tuntud kohv kvaliteediga „Altura“.

19.sajandi alguses oli Kuuba oma aromaatsete ubade eksportimisel maailmaliidrite seas.

Modernne ning kohalik toodant hõlmab riigi Lääne-ja Kesk piirkonda ning võimalusel mägistel aladel paiknedes. Kasvatamise-ja korjandusega tegelevad enamasti kohalikud perefarmid. Nende toodangut ostab riigiorgan, mis tegeleb toote välisturule saamisega. Oad mis lähevad eksportkaubaks läbivad mitu kontrolli taset milles loetakse toodet praagiks kui ta ei vasta ühele kolmest kvaliteedi normist.  Alles siis sorteeritakse kõik partiid paikka,mis hilisemal ajal lähevad maailmaturule.

Niiske kliima,ookeani tuulte mõju ning pinnase koostised annavad kohviarmastajatele võimaluse nautida tugevat jooki,milles pole praktiliselt ühtegi hapukat maitsenooti. Kuuba kohvil on juures šokolaadi,tubaka-ja pähklite noote, kvaliteet ning küllus on niivõrd omapärane ka tema pipra nootide tõttu. Need maitsenoodid võivad olla kas vähem-või rohkem esiletoodud, sõltuvalt partiist. Ükski sort ei ole teise moodi oma mitmekülgsuse tõttu.